środa, 16 grudnia 2015

Chrupiąca surówka na słodko

Surówka na słodko? Oczywiście, że tak i to koniecznie jako odmieniona propozycja na drugie sniadanie, badź przekąska miedzy posiłkami. Muszę przyznać, że jestem zwolenniczką jedzenia owoców w pierwszej połowie dnia, szczególnie na drugie sniadanie, kiedy dopada mnie ochota na cos zdrowego, a jednoczesnie słodkiego. I tak, przeglądając to co mam w spiżarni postanowiłam wyczarowac sobie małą a zarazem smaczna przekąske. 

Składniki:
  • średnie jabłko (170g)
  • 50 g marchewki
  • 3 orzechy włoskie (12g)
  • łyżka rodzynek (15g)
  • łyżeczka płynnego miodu
  • szczypta cynamonu
Przygotowanie:
  1. Jabłko i marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na duzych "oczkach".
  2. Wymieszać i przełozyć do miseczki.
  3. Orzechy oraz rodzynki grubo posiekać, posypać nimi surówkę.
  4. Całośc polać miodem i posypać cynamonem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz