Surówka na słodko? Oczywiście, że tak i to koniecznie jako odmieniona propozycja na drugie sniadanie, badź przekąska miedzy posiłkami. Muszę przyznać, że jestem zwolenniczką jedzenia owoców w pierwszej połowie dnia, szczególnie na drugie sniadanie, kiedy dopada mnie ochota na cos zdrowego, a jednoczesnie słodkiego. I tak, przeglądając to co mam w spiżarni postanowiłam wyczarowac sobie małą a zarazem smaczna przekąske.
Składniki:
- średnie jabłko (170g)
- 50 g marchewki
- 3 orzechy włoskie (12g)
- łyżka rodzynek (15g)
- łyżeczka płynnego miodu
- szczypta cynamonu
Przygotowanie:
- Jabłko i marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na duzych "oczkach".
- Wymieszać i przełozyć do miseczki.
- Orzechy oraz rodzynki grubo posiekać, posypać nimi surówkę.
- Całośc polać miodem i posypać cynamonem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz